Πόρος
22980 24439 - 6945 373742
info[at]maniaporos.gr
Ο Πόρος
image

Ο Πόρος είναι νησί του Σαρωνικού Κόλπου. Η αρχαία ονομασία του ήταν Καλαυρία. Έχει 4.348 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001 που αποτελούν ομώνυμο δήμο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την ακτή Πελοποννήσου και το απέναντι χωριό Γαλατάς. Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονόδασος που βρίσκεται επί της έναντι ομοίως παραπάνω ακτής. Στον Πόρο βρίσκεται το Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας αμέσως μετά τον Ναύσταθμο

image

Μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ στον Πόρο όπως ιστιοσανίδα, σκι, κωπηλασία και αλεξίπτωτο, υπάρχει επίσης μια σχολή για θαλάσσια σπορ, μπορείτε επίσης να κάνετε ωραίες βόλτες στην όμορφη φύση και να επισκεφθείτε το κοντινό Λεμονόδασος στο Γαλατά. Μικρές βάρκες ταξί σας μεταφέρουν από τη μία πλευρά του καναλιού στο άλλο. Από το Γαλατά μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά ιστορικά μέρη της Πελοποννήσου στην περιοχή της Τροιζηνιας.
Πολλοί ξένοι επιλέγουν το νησί γιατί είναι κοντά στην Αθήνα και σε πολλά αρχαία αξιοθέατα της ηπειρωτικής χώρας. Απο τον Πόρο μπορείτε να κάνετε εκδρομές στις Μυκήνες, την Επίδαυρο και το Ναύπλιο. Το θέρετρο Ασκέλι είναι μόνο λίγα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης του Πόρου. Εκεί θα βρείτε το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής και την ωραία παραλία Ασκέλι.

image

Οι παραλίες του Πόρου έχουν άμμο και βότσαλο. Οι περισσότερες από αυτές είναι στη νότια ακτή της Καλαυρίας και πολλοί επίσης πηγαίνουν με μικρές βάρκες στην παραλία του Γαλατά στην ηπειρωτική χώρα. Σε γενικές γραμμές, οι παραλίες του Πόρου είναι πολύ ήρεμες, δεδομένου ότι βρίσκονται σε προστατευόμενους κολπίσκους. Το Μεγάλο και Μικρό Νεώριο και το λιμανάκι της αγάπης ειναι απο τις πιο όμορφες παραλίες ενώ μία άλλη ωραία παραλία βρίσκεται στο Ασκέλι. Υπάρχει μια πολύ καλή νυχτερινή ζωή για τον Πόρο. Υπάρχουν πολλά μπαρ και καφετέριες κατά μήκος της παραλίας στην πόλη του Πόρου, και η κίνηση ειναι πολύ έντονη, ιδιαίτερα τον Αύγουστο και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν έρχονται πολλοί Αθηναίοι

Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη πρόσβαση στο νησί εδώ

Προσφορά!
Για όλο τον Ιούνιο

30€

Ισχύει για διαμονή σε δίκλινο, όλες τις μέρες του Ιουνίου εκτός από Σαββατοκύριακα

Κάνετε κράτηση τώρα!

Copyright 2011 | mania poros | All rights reserved | Development | digital camera